Det er jeg Elisabeth som driver kennelen, jeg startet med chihuahua i 2004 og fikk kennel navnet: Søgne Heden Kennel i 2005.

Senere har jeg fattet interessen for Sveitsisk Hvit gjeter hund. Våre hunder er i hovedsak familie hunder som bor inne i huset med oss og er med oss på det meste.

I august 2003 flyttet vi fra Kirkenes til Søgne.

Søgne er nabokommune til Kristiansand og vi bor ca 20 minutter fra Kristiansand sentrum. Vi holder til i Vest-Agder kommune - Kristiansand, sør i Norges land.

Vi ligger ca 3 km fra sentrum og ikke mange minuttene fra hverken sjø eller skog.

Vi har masse fint turterreng som vi bruker flittig.

 

Det jeg baserer mitt oppdrett på er friske og glade hunder: -helsesjekker, pl, øyenlysning - gemytt.mm - utstilling - som er et viktig arbeidsverktøy i avlsarbeidet vi gjør. Jeg har tatt Norsk Kennel Klub sin "Oppdretter skole", anatomikurs, masse fòrings kurs hos Hill`s, Eukanuba, Specific og Royal Canin. Royal Canin har jeg å vært å besøkt fabrikken deres nede i Polen.

Jeg som oppdretter legger jeg vekt på god mentalitet og helse og å bruke avlsdyr som har dette sammen med en riktig og god anatomi. Jeg har et stort ønske om å oppdrette gode familiemedlemmer som en familie kan ha mye glede av.

 

Når det kommer avkom som gjør det godt i en utstillingsring er dette bare et pluss. Kennelen er medlem av FCI, Norsk Kennel Klub (NKK) Norsk Chihuahua Klubb (NCHK)

 

Om meg: Jeg er utflytter fra Finnmark. Er født og oppvokst i Sør-Varanger kommune, nærmere bestemt Kirkenes. Kommunen er nærmeste nabo til Russland og Finland. Jeg har alltid vært glad i dyr. Fra jeg var ganske liten, var ønsket om en egen hund stort. Vi kunne ikke ha husdyr hjemme, da min lillesøster var allergisk, så jeg måtte nøye meg med å passe andres hunder. Da jeg flyttet for meg selv, kjøpte jeg min første hund, og siden har det bare blitt flere. (Strihåret dachs, pappilon, rizen snaucer, groendal, Tervuren, Schæfer)

Til daglig er jeg først og fremst mamma til Birger Andre -99mod og Tuva -05mod, Tuva er blitt en stødig og flink handler og er nok den som kommer til å vise mange av hundene våre i ringen framover. Hun har et helt spesielt lag med hundene og dyr generelt! Jeg er i full jobb ved Evidensia dyreklinikk i Søgne og Kristiansand - driver også nettbutikken: www.dyrlegebutikken.no

Fritiden min bruker jeg på mine barn og våre hunder. Vi er alle glade i å dra på tur, så vi bruker mye av fritiden vår til dette.